Wijkertoren kampioen

Afgelopen zaterdag won het eerste team van de Wijkertoren met 5-3 van Laurier-Gambiet, waarmee op de valreep het kampioenschap in de tweede klasse B van de KNSB werd behaald. Hierboven is de matchwinnaar Dennis Ruijgrok in gesprek met Sjoerd Plukkel. Zij vormden de winnende tandem op het derde en vierde bord.

De scheidsrechter

Aan het begin van de middag maakte de wedstrijdleider het zich gemakkelijk. De telefoons mochten in de zak blijven, hij wilde ze alleen niet horen.

Rick Duijker

Het eerste bord was in goede handen van Rick Duijker. Hij boekte een soepele remise, tussen de niesbuien door.

Erik Schoehuijs

Erik Schoehuijs speelde sterk, totdat hij pardoes een toren weggaf. Zijn tegenstander pakte, maar moest onmiddellijk daarna in remise berusten: eeuwig schaak. Het bracht de Wijkertoren op de drempel van de winst, maar het was niet helemaal naar Eriks zin.

Dennis Ruijgrok

Dennis Ruijgrok is de sterkste van het stel. Hij speelde weer een eindspel om van te watertanden. Zijn tegenstander kon er ook niets aan doen. Hij moest doorspelen ook toen het al lang niet meer ging.

Sjoerd Plukkel

Sjoerd Plukkel kreeg in de opening een pionnetje cadeau. Even later pakte hij er nog een, na rijp beraad, want toen moest hij wel even goed opletten. Maar hij had het goed gezien.

Jimmy van Zutphen

Jimmy van Zutphen is onherkenbaar. Hij wint plotseling al zijn partijtjes. Dus ook deze. Heel eenvoudig. Met een vrijpion en net als we denken, hoe moet dat verder, met een dansend paard en een vrolijk rondje door de piste. Topscorer.

Bastiaan Veltkamp

Bastiaan Veltkamp probeerde het ook. Alleen kwam zijn paard een beetje buiten de piste terecht. Want toen het mee moest verdedigen, kon Bastiaan fluiten wat hij wilde, maar het beestje kon hem niet meer helpen.

Thomas Broek

Thomas Broek is niet bang. Hij zette zijn koning lang gerocheerd helemaal in de hoek en toog ten aanval. En met succes. Een toren leverde het hem op. Zijn tegenstander wist niet dat je op mocht geven, daar had de wedstrijleider niets over gezegd. Werd Thomas toch nog even een beetje zenuwachtig.

Bart-Piet Mulder

Bart-Piet Mulder had nog niet gegeten. Gaf niet, hij speelde zijn lijfvariant. Maar toen hij al of niet gedwongen zijn dame inleverde voor twee torens bleek het bij hem plotseling een onsamenhangend zootje te zijn. Al zijn pionnetjes gingen er van af. Jammer.

ES/25/04/2015